Kamado Akademija Recepti

Teletina ispod peke na Kamado roštilju

Pripremite savršenu peku na Kamado roštilju na jednostavan način korištenjem Kamado roštilja kao pećnicu odnosno komin – klasičnu “cripnju” ne trebate jer ćete iskoristiti kupolu roštilja.

U našem receptu slijedite upute kako se priprema teletina ispod peke, a na sličan način možete pripremiti i drugo meso, hobotnicu ili ribu.

Teletina ispod peke

Recept skuhao-la Grill SavjetnikVrsta jela: Glavno jeloKuhinja: HrvatskaSloženost: Srednje
Broj osoba

4

porcija
Vrije

20

minuta
Vrijeme kuhanja

2

30

minuta
Kalorije

300

kcal
Priprema vatre i grijanje Kamada

30

minuta
Ukupno vrijeme

2

50

minuta

Recept za teleću koljenicu ili vratinu ispod peke – na sličan način možete pripremiti i drugo meso odnosno ribu ili hobotnicu

Sastojci

  • 600g teleće vratine

  • 400g krumpira

  • 2 mrkve

  • 2 tikvice

  • 2 paprike (može šarene radi izgleda)

  • 1 glavica luka

  • 1 žlica svinjske masti

  • 100ml bijelog vina

  • 50g svinjske masti

  • sol, papar, crvena paprika

Postupak

  • Meso osušiti, začiniti solju, paprom i crvenom paprikom. Krumpire oguliti, narezati na ploške.
  • Ako ćete koristiti teleću koljenicu možete ju odkoštati.
  • Mrkvu, luk i paprike narezati na krupnije komade. Tikvice na tanke šnite.
  • Svinjsku mast otopiti, ubaciti krumpir i sve povrće te začiniti solju i paprom.
  • U protvan na dno složiti meso te krumpir i povrće oko komada mesa, dodati 1dl vina.
  • Stavite dosta drvenog ugljena i jednu bio kocku u sredinu hrpe i zapalite. Pričekajte da bio kocka izgori, a zatim ugljen malo promiješajte žaračem, kako bi se ravnomjerno grijao.
  • Ventile na Kamado-u (i gornji i doljni otvor) ostavite maksimalno otvorene.
  • Kamado treba pripremiti na sljedeći način: postavite nosač za deflektor i deflektor u Kamado. Postavite kamen za pizzu što više.
  • Zatvorite Kamado, kada dostignete temperaturu od 200 °C, gornji ventil za zrak postavite na 1, a donji da bude otvoren 1/3, otvaranje ventila može ovisiti o veličini Kamado roštilja.
  • Staviti protvan u Kamado i ostaviti 1 sat da se peče, nakon toga meso preokrenuti (strana koja je bila na dnu u toću sada treba biti okrenuta prema gore) i postaviti na povrće, te ostaviti još 1 sat. Ponovo preokrenuti i ostaviti još otprilke pola sata.

Video Recept

Savjeti i napomene

    Povezani tekst

    5 savjeta za odlične pizze s roštilja

    Kamado roštilji se mogu zagrijati na temperature do gotovo 400 stupnjeva pa su odlični za pečenje pizze i kruha. Pročitajte naše savjete za baš uvijek dobru pizzu

    Read more

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

    *