Kamado Akademija Recepti

Pulled pork (trgana svinjetina) u Kamado Madness roštilju

Pulled pork (trgana svinjetina) u Kamado roštilju

Recept donosi Slaven NovicSlijed: BBQKuhinja: AmericanSloženost: Jednostavno
Osoba

12

osoba
Priprema

30

minuta
Kuhanje

10

sati 
Odmaranje

20

minuta
Ukupno vrijeme

10

sati 

50

minuta

Sastojci:

  • 2,5 – 3 kg svinjske plećke

  • Suhi pac:
    1/2 šalice dimljene paprike

  • 1/3 šalice tamno smeđeg šećera

  • 1/4 šalice soli

  • 1/4 šalice češnjaka u prahu

  • 2 žlice crnog papra

  • 2 žlice čilija u prahu

  • 2 žlice luka u prahu

  • 2 žlice čili papričice

  • 1 žlica kajenskog papra

  • 1 žlica kumina

  • 1 žlica suhe gorušice

  • Mokri pac:

  • 1 dl soka od jabuke

  • 1 dl jabučnog octa

Postupak:

  • Operite i osušite svinjsku plećku. Ako želite, prethodno je možete marinirati preko noći u omiljenom umaku za roštilj. Zatim, premažite meso začinom za trljanje sa svih strana. Obavezno utrljajte začine u meso kako bi se postigao bogat okus.Svinjska plećkaSvinjska plećka bbq kamado
  • Pripremite kamado roštilj za dugotrajno indirektno roštiljanje. Postavite rešetku na najnižu razinu i koristite keramičke ploče ili ploče za pečenje kako biste stvorili indirektni žar. Upalite roštilj i podesite temperaturu roštilja na oko 110-120°C. Dodajte nekoliko komadića drveta za dim na vrh ugljena kako biste dobili aromu dima.Drvo za dimljenje
  • Stavite pripremljenu svinjsku plećku na rešetku iznad ploča za pečenje (deflector topline). Pokrijte roštilj i pecite plećku na niskoj temeraturi i sporo, povremeno dodavajući drva za dim i održavajući temperaturu stabilnom. Pulled pork će biti spreman kada meso postane mekano i lako se razdvaja viljuškom, što obično traje 10-12 sati, ovisno o veličini plećke i temperaturi roštilja.Pulled pork
  • Zadnjih 2 sata zamotati svinjetinu u aluminijsku foliju i povećati temperaturu na 130 C stupnjeva.Pulled pork bbq kamado madness
  • Nakon što pulled pork bude gotov unutarnja temperatura 95 C , izvadite ga s roštilja i ostavite da odstoji oko 20-30 minuta, pokrivajući ga aluminijskom folijom. Zatim, koristeći dvije viljuške, “rastrgajte” meso tako da se pretvori u vlakna. Trebalo bi se lako raspasti. Pulled pork finish
  • Poslužite pulled pork na hamburger pecivu ili kiflicama. Možete ga preliti barbecue umakom i dodati svježe krastavce, kiseli kupus, coleslaw salatu ili drugi prilog po želji.

Savjeti i napomene

  • Sok od jabuke i jabučni ocat pomiješajte u omjeru 50:50 i svakih 2 sata dobro pošpricajte meso.

Nije moguće komentiranje.