Kamado Akademija Recepti

Teleći gulaš u Kamado Madness roštilju

Teleći gulaš u Kamado Madness roštilju

Recept donosi Slaven NovicSlijed: Kamado Akademija, ReceptiKuhinja: KontinetalnaSloženost: Srednje zahtjevno
Osoba

4-6

osoba
Priprema

1

sat 
Cooking time

3

sata 
Ukupno vrijeme

4

sata 

Priprema telećeg gulaša na kamado roštilju može rezultirati izuzetno ukusnim i sočnim jelom. Evo jednostavnog recepta za teleći gulaš:

Sastojci

  • 800 g telećeg mesa za gulaš (narezanog na kockice)

  • 2 velike glavice luka (sitno nasjeckane)

  • 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)

  • 2 crvene paprike (narezane na trakice)

  • 2 žlice paprike u prahu (slatke ili ljute, prema želji)

  • 2 rajčice (svježe ili pelati, nasjeckane)

  • 2 šalice teleće ili pileće juhe

  • 2 lovorova lista

  • Sol i papar po ukusu

  • Maslinovo ulje

  • Svježi peršin (za posipanje)

Postupak

  • Priprema kamado roštilja: Pripremite kamado roštilj za indirektno roštiljanje tako da postavite podijeljeni rešetku i kamene ploče za pečenje. Zagrijte roštilj na srednju temperaturu, otprilike 160-180°C.
  • U velikoj tavi, zagrijte malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte narezano meso i pržite ga dok ne postane smeđe sa svih strana. Maknite meso s tave i stavite ga na stranu.
  • U istoj tavi, dodajte malo više maslinovog ulja. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te ih pirjajte dok ne postanu mekani i staklasti. Dodajte narezane paprike i pirjajte još nekoliko minuta.
  • Dodajte papriku u prahu te promiješajte da se sastojci dobro sjedine. Pirjajte još minutu kako bi se paprika kratko propržila.
  • Vratite prženo meso u tavu. Dodajte narezane rajčice i lovorov list. Promiješajte sve sastojke kako bi se dobro sjedinili.
  • Prebacite sadržaj tave u kotlić za kuhanje koja se stavlja na indirektnu stranu roštilja(deflector topline). Dodajte teleću ili pileću juhu kako bi se stvorila dobra osnova za kuhanje.
  • Kuhajte gulaš na kamado roštilju otprilike 2-3 sata. Povremeno provjeravajte i promiješajte kako bi se osiguralo ravnomjerno kuhanje. Ako primijetite da je tekućina previše isparila, dodajte malo više juhe.
  • Kada su meso i povrće mekani i sočni, posolite i popaprite po ukusu. Uklonite lovorove listove. Poslužite teleći gulaš u dubokim tanjurima, posipajte svježim nasjeckanim peršinom i poslužite uz njoke ili tjesteninu.

Savjeti i napomene

  • Ovaj recept pruža osnovu za pripremu ukusnog telećeg gulaša na kamado roštilju. Slobodno prilagodite sastojke i začine prema svom ukusu i preferencijama.

Nije moguće komentiranje.