Kamado Akademija Recepti

Rib-eye odrezak s roštilja

Rib-eye odrezak s roštilja

Recept donosi Grill SavjetnikSlijed: Kamado Akademija, ReceptiKuhinja: meso, BBQ, rib-eyeSloženost: Srednje složeno
Servings

4

servings
Priprema

10

minuta
Vrijeme pečenja

10

minuta
Odmaranje

10

minuta
Priprema Kamada

30

minuta
Ukupno vrijeme

20

minuta

Donosimo vam recept kako pripremiti rib-eye, t-bone i drugo meso na roštilju. Pripazite na temperaturu i vrijeme pečenja

Sastojci

  • Rib-eye odrezak – oko 500 g po osobi

  • maslinovo ulje

  • kajenski papar

  • papar

  • krupna morska sol

  • 20 g maslaca

Postupak

  • Odrezak ostaviti temperirati na sobnoj temperaturi.
  • Odrezak namažite uljem, mješavinom soli i običnog papra, te kajenskog papra ako želite malo ljući okus.
  • Kamado pripremite s rešetkom od lijevanog željeza, koja će ostaviti poznate “gril” oznake na mesu. Kamado treba upaliti s malo ugljena, jer se odrezak brzo ispeče. Rešetku treba postaviti direktno iznad žara u kamado.
  • Rešetku obrišite i istrljajte čeličnom četkom. Rešetka mora biti čista. Kamado zagrijte na 300 °C.
  • Stavite odrezak na rešetku i zatvorite kamado.
  • Nakon 2 – 3 minute zakrenite ga za 90 stupnjeva. Pecite dvije minute.
  • Zatvorite kamado. Pecite još 3 – 4 minute na drugoj strani.
  • Maknite sa žara, stavite na foliju, posolite krupnom soli i na odrezak stavite maslac.
  • Zamotajte ga u foliju 10 minuta prije posluživanja.

Nije moguće komentiranje.