Kamado Akademija Recepti

Pečeno pile na Kamado Madness roštilju

Pečeno pile na Kamado Madness roštilju

Recept donosi Grill SavjetnikSlijed: Glavno jeloKuhinja: Domaća kuhinjaSloženost: Srednje složeno
Broj osoba

4

osobe
Priprema

10

minuta
Cooking time

1

sat 

30

minuta
Ukupno vrijeme

1

sat 

40

minuta

Pečeno pile s Kamado roštilja je prava poslastica jer se peče u kontroliranim uvjetima temperature, ali i dobiva “šmek” dima.

Sastojci

  • 1 pile

  • 50 ml maslinova ulja

  • 1 žlica sušene majčine dušice

  • 1 žlica dimljene slatke paprike

  • sol, papar

Postupak

  • Pile namažite maslinovim uljem s vanjske i unutrašnje strane, dobro posolite i popaprite te pospite majčinom dušicom i dimljenom paprikom.
  • Uz pomoć dodatka Kamado Madness za ražanj, pile nabodite, a iz roštilja maknite sve rešetke i postavite ražanj stalak za ražanj na kamado (rotisserie).
  • Zapalite ugljen, pričekajte da se razgori pa zagrijte kamado na otprilike 180 °C. Zatvorite ventile na otprilike pola i postavite ražanj s piletom na kamado.
  • Održavajte temperaturu otvaranjem i zatvaranjem gornjeg ventila kamado roštilja na otprilike 180 °C.
  • Povremeno otvorite i premažite pile maslinovim uljem.
  • Nakon 90 minuta pile je gotovo.
  • Izvadite ga iz roštilja i ostavite sa strane 10 minuta prije skidanja s ražnja i serviranja.

Nije moguće komentiranje.