Kamado proizvodi

Što je Kamado tehnologija roštilja

Kamado roštilji odlični su za pripremu stekova
Kamado roštilji odlični su za pripremu stekova

Kamado Tehnologija

Ono po čemu se kamado tehnologija roštilja razlikuje od običnih roštilja je činjenica da su izrađeni od keramike visokih performansi.

Keramička školjka djeluje kao svojevrsni ‘superizolator’ što znači da kamado možete nesmetano koristiti bez obzira na vanjske vremenske uvjete i temperaturu zraka.

Superizolacijska’ svojstva keramike također podrazumijevaju i vrlo malu potrošnju ugljena. S jedne strane, za većinu priprema hrane bit će vam dovoljno jedno punjenje ugljena, a s druge strane, kamado je u stanju generirati ekstremno visoke temperature potrebne za pripremu pizza ili pak kruha.

Što kamado čini toliko posebnim?

  • Prvo i najvažnije – kvaliteta pečenja. Čak i kad eksperimentirate s novim receptima, poprilično je teško dobiti išta osim vrhunski sočnog komada mesa.
  • Priprema hrane kamado roštiljom je iznimno sigurna. Površina za pečenje nikad ne postaje vrela kao kod tradicionalnih roštilja, a vatra gori na vrlo maloj površini. Vanjska površina se također zagrijava, pa treba kod otvaranja koristiti predviđenu ručkicu.
  • Kamado je izvana ‘finiširan’ pečenom glazurom pa su ti roštilji iznimno dugovječni.
  • Toplina u unutrašnjosti sagorijeva svaku masnoću pa je i održavanje roštilja iznimno lako
  • Prilikom pečenja dobit ćete onaj okus hrane iz ciglene krušne peći.

Zadržavanje vlage ključna je značajka kamado roštilja i to ga najviše razlikuje od tradicionalnih smokera. U većini slučajeva posuda za dodatnu vodu (radi vlaženja) uopće nije potrebna.

Naime, protok zraka u kamadu drastično je smanjen što onemogućuje sušenje namirnica zbog čega će one ostati sočne.

Da podvučemo crtu – najbitnije prednosti kamado roštilja su:

  • hrana se u njemu priprema brže,
  • ostaje sočna,
  • nema potrebe za konstantnom brigom o ugljenu,
  • potrošnja ugljena drastično je smanjena.
Na Kamado roštiljima mogu se uz klasičan grill, pripremati američki BBQ, ili primjerice argentinski na otvorenoj vatri
Na Kamado roštiljima mogu se uz klasičan grill, pripremati američki BBQ, ili primjerice argentinski na otvorenoj vatri

Da bi početno pripremili kamado roštilj za pripremu hrane dovoljno je deset do petnaest minuta, to ovisi koji materijal za potpalu I ugljen koristite, ali i željenoj temperaturi. Načelno, za većinu kuhanja će biti spreman između 20-25 minuta.

Komentirajte

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*