Kamado Akademija Recepti

Pizza tijesto – temeljni recept

Temeljno tijesto za pizzu

Recept skuhao-la Grill SavjetnikVrsta jela: Glavno jeloKuhinja: Talijanska kuhinjaSloženost: Jednostavno
Broj osoba

1

porcija
Prep time

20

minutes
Cooking time

5

minutes
Kalorije

300

kcal
Dizanje tijesta

1

hour 
Priprema vatre i grijanje Kamada

55

minuta
Total time

1

hour 

25

minutes

Za dobru pizzu vrlo je važno dobro tijesto – krenite s našim provjerenim “temeljnim” receptom

Sastojci

  • 7g suhog kvasca

  • 1 šalica tople vode (do 30 stupnjeva)

  • 2 šalice brašna (najbolje kombinacija 1:1 oštro/glatko brašno)

  • 2 čajne žličice meda (ne prearomatiziranog)

  • 1 čajna žličica soli

Postupak

  • Med rastopite u vodi.
  • Pomiješajte sol i brašno, dodajte suhi kvasac i postepeno umješavajte vodu.
  • Mijesite tijesto desetak minuta – doljnji dio tijesta primite s dlanom, a drugom rukom ga razvucite, preklopite i zarotirajte za 180 supnjeva – te ponavljajte postupak.
  • Tijesto razdijelite na dva-tri dijela, formirajte kuglu (bulu) i stavite da se diže cca sat vremena odnosno dok se ne udvostruči.
  • Ponovno ga premjesite, razvaljajte na tanko (3-4mm) i formirajte ga u oblik kruga.
  • Potom stavite nadjev i pecite od 2 do 4 minute na zagrijanom Kamado roštilju na 360 stupnjeva celzijusa.
  • Priprema kamado roštilja
  • Postavite konfiguraciju Kamada – ugljen, deflektor, rešetka, pizza kamen
  • Zagrijte Kamado na 360 stupnjeva – grijanje minimalno 35 minuta na toj temperaturi – za detaljne upute pročitajte tekst 5 savjeta za odlične pizze s roštilja

Video Recept

Savjeti i napomene

  • Sviježe tijesto možete čuvati u hladnjaku (zamotajte ga u foliju), ali je bitno da ga izvadite sat-dva prije pečenja. U ovom slučaju premjesite bule prvo i ostavite da se dižu na toplom mjestu (bez propuha).
  • Ukoliko želite tanje tijesto – smanjite količinu kvasca za pola.

Povezani tekst

5 savjeta za odlične pizze s roštilja

Kamado roštilji se mogu zagrijati na temperature do gotovo 400 stupnjeva pa su odlični za pečenje pizze i kruha. Pročitajte naše savjete za baš uvijek dobru pizzu

Read more

Komentirajte

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*