Kamado proizvodi

Od Beckhama do chefa s Michelinovim zvjezdicama: Kamado roštilj je statusni simbol

Svi vole kamado roštilje, od Davida Beckhama i Victorije, pa do velikih Michelinovih chefova

Ukoliko volite roštilj, ne, ne – ovako – ukoliko volite hranu, keramički kamado roštilj najvjerojatnije bi trebao biti vaša sljedeća investicija.

Na njemu, naime, možete pripremati sve od t-bone steaka, pileta, pljeskavica ili ćevapa do peke ili čak pizze.

Uz to, kamado ne dimi pa vam roštiljanje na balkonu sigurno neće narušiti teško stečene dobrosusjedske odnose.

Od Davida Beckhama do slavnih kuhara 

Nije stoga ni čudo što kamado roštilji imaju cijelu hordu poklonika i među najslavnijim ljudima na svijetu. Među njima je i David Beckham kojem je kamado roštilj obitelj poklonila za 41. rođendan, a sve je na instagramu ovjekovječila njegova supruga Victoria.

https://www.instagram.com/p/BE5sMpIFiGs/

Beckham je inače grill fanatik pa često sa svojih 63 milijuna followera na Instagramu dijeli fotografije roštiljanja. Ukoliko su mu steakovi barem upola dobri kao voleji iz najboljih dana, uh…

(Nadamo se samo da je bacio oko na naš vodič za pripremu hrane na kamado grillu.)

Osim nogometne aristokracije, kamado roštilj preferira i ona prava aristokracija. Ili, da budemo točniji – donedavna aristokracija. 

Meghan Markle tako je u jednom od svojih intervjua rekla da ultimativnim obrokom smatra riblji tacos pripremljen u vrtu na keramičkom kamado roštilju i čašu albarino vina. 

Kamado roštilj kao statusni simbol

Inače, kamado grill obožava i kuharska aristokracija. Među njegovim je obožavateljima i kuhar Daniel Clifford, tip koji vodi restoran s dvije Michelinove zvjezdice – Midsummer House. Clifford je jedan od prvih gastro znalaca koji su u Velikoj Britaniji prepoznali neiscrpan potencijal kamado roštilja. Tip se toliko zaljubio u taj roštilj da je tražio da mu ga instaliraju i u kuhinji, prema mnogima – najboljoj u cijeloj Velikoj Britaniji. 

‘Nikad nisam naišao na roštilj koji pruža toliku raznolikost i kontrolu poput kamado roštilja. Toliko me oduševio rezultatima da mi je postao opsesija. Ljudi su toliko iznenađeni da i ribu spremam na roštilju da uvijek žele ući u kuhinju kako bi se i sami uvjerili.’ – Daniel Clifford

Jedan od najpoznatijih britanskih mesara, Richard Turner, također je ovjekovječeni zagovornik keramičkog kamado roštilja. 

‘U kamadu se odvije luda alkemija. Namjestiš temperaturu, zatvoriš poklopac i – boom – dobiješ meso najboljeg mogućeg okusa. Obožavatelj sam od prvog dana’, kaže Richard Turner.  

Svojim se kamado roštiljom pohvalila i slavna glumica Liz Hurley, a Daily Mail ga je 2018. godine prozvao – statusnim simbolom

https://www.instagram.com/p/BkYUD7yFlpZ

Uglavnom, shvatili ste, keramički kamado roštilj pruža ultimativno iskustvo roštiljanja, a na vama je samo da izaberete jedan za sebe i pritom naučite još nešto o mariniranju mesa, ili pak kako roštilj sprema jedan od najvećih – Anthony Bourdain.

Komentirajte

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*